Прокупачки ђаци спремни за пут на „Игре пријатељства“ у Немачкој

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић данас је приредио  пријем за ученике прокупачких основних и средњих школа, који ће учествовати на манифестацији „Игре пријатељства„ у Ер-Еркеншвику у Немачкој од 7. до 9. јуна. На овом пријему, ученицима је уручена спортска опрема у којој ће представљати свој град.

-Драго ми је да смо се окупили пред путовање које нам предстоји, како бисмо се о свему договорили са вама и вашим родитељима. Поносни смо што нам се опет пружила прилика да учествујемо на овој манифестацији, где ћете ви представљати свој град и своју државу, рекао је градоначелник Симоновић и изразио наду да ће ученици на такмичењу остварити добре резултате и упознати нове пријатеље, вршњаке из разних земаља.

Члан Градског већа просвету, омладину и спорт, Маја Ранђеловић је овом приликом упознала ученике са процедуром путовања и подсетила на сву неопходну документацију која им је потребна за боравак у иностранству. Из Прокупља ће кренути 6. јуна, рано ујутру, а према плану путовања, у побратимљеној општини Кочевје ће им се придружити пријатељи из Словеније, са којима ће  наставити пут ка Немачкој.

-Поред спортске опреме коју смо обезбедили за наше представнике на „Играма пријатељства“, Град Прокупље издвојио је за сваког учесника по 3.600 динара, односно по пет евра за џепарац. За путовање смо обезбедили и храну, воду, сокове и слаткише, као и превентивно лекове и другу медицинску опрему, казала је већница Ранђеловић.

Екипу из Прокупља чине двадесеторо ученика, представници Града Прокупља и школа. Школе са територије града предложиле су најбоље ученике, који треба да поседују спортске способности, сналажљивост и брзину. Прокупље је једини град из Србије који учествује на „Играма пријатељства“, а како најављује градоначелник Симоновић, и наш град ће бити домаћин ових игара и угостити учеснике на неком од наредних такмичења.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*