Штаб за ванредне ситуације одржао седницу, тема: обилне падавине и ситуација на терену

На првој седници Градског штаба за ванредне ситуације у Прокупљу, одржаној синоћ, разматрана је ситуација на територији града после обилних падавина које су погодиле Прокупље и околину.

На седници, којом је председавао командант Штаба, Александар Симоновић, констатовано је да је током јучерашњег дана на територији нашег града пала велика количина кише па је, због немогућности канализационе мреже да прими тако велику количину воде, дошло до њеног изливања по градским улицама.

-Због обилних падавина, улице су се у кратком периоду претворене у потоке, па чак и у реке. У појединим насељима, вода је продрла у дворишта и неколико кућа. Бујица је поткопала и једну главну водоводну цев, па је део града остао без воде, рекао је Симоновић и додао да, на срећу, за сада на реци Топлици и њеним притокама нема опасности од изливања.

Вршилац дужности директора ЈКП “Хемеум”, Радмила Перић, информисале је чланове Штаба да на акумулацији Бресница нема штете од кише и да бунари за водоснабдевање нису угрожени.

-Због поплављене гараже, нисмо били у могућности да дођемо до пумпи за исцрпљивање воде из поплављених просторија јер је и наш погон код Велићког потока био под водом. Било је проблема и посла за нас и у улицама Косанчић Ивана, Вељка Влаховића, Зорана Радмиловића и дуж Стражавачког потока, рекла је Радмила Перић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу, Зоран Ристић, изјавио је да су падавине биле локалног карактера, и да се киша сручила на Прокупље и околину, док током јучерашњег дана падавина није било на територији Блаца и Куршумлије.

Такође је навео да су припадници Сектора за ванредне ситуације због бујичних водотокова и поплаве изазване јаком кишом, током јучерашњег  дана имали шест интервенција.

Штаб је донео и одређене закључке, и то: да ЈКП “Хамеум” буде у стању приправности док се не отколони опасност, да стучни тим за поплаве прати стање на терену и да се успостави комуникација са околним штабовима за ванредне ситуације.

Након седнице, Симоновић и поједини чланови Штаба обишли су нека поплављена домаћинства.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*