Са данашњег скупштинског заседања: Усвојен завршни рачун буџета за прошлу годину

Усвајање Одлуке о завршном рачуну буџета за 2018. годину, била је једна од тачака данашње седнице Скупштине Града Прокупља.

Тако је на седници Скупштине образложено да су укупни приходи и примања у протеклој 2018. години износили 1.710.967 динара, а укупни расходи 1.368.291 динар, па је на основу датог стања на  крају прошле године утврђен вишак прихода у износу од 342.676 динара и та средства планирана су за редовно финансирање у овој години.

Било је речи и о високом проценту извршења буџета претходне године од чак 84,27 одсто у односу на укупан план.

На дневном реду седнице, као допунска тачка, разматрана је и усвојена Одлука о спровођењу статусне промене у делатности  Туристичко-спортске организације Прокупље, на основу које се из досадашње ТСО формирају две установе, Установа за обављање делатности у области туризма, и Установа за обављање делатности у области спорта, које ће убудуће самостално  функционисати у складу са законским одредбама.

У наставку седнице, усвојена је још једна значајна Одлука која се односи на здравство и везана је за образовање Локалног савета за здравље, као посебног радног тела Скупштине Града Прокупља, са циљем да прати примарну и секундарну здравствену заштиту на локалном нивоу.

-Задатак Савета је и да подстиче међусекторску сарадњу, координацију, организацију и усмерава спровођење активности у области јавног здравља, као и да анализира здравствено стање становништва, чуло се на данашњем заседању.

Између осталог, данас су одборници дали сагласност и на Извештај о пословању за 2018. годину, али и на Програм пословања Јавног предузећа за урбанизам и уређење града Прокупља за ову годину, који је претрпео одређене измене. Како је објаснио в. д. директора, Зоран Радовановић, те измене односе се на план прихода и расхода, као и на планирање инвестиција  за  ову 2019. годину.

Градски одборници подржали су и предлог именовања Дарка Жарића  за директора Народног музеја Топлице и Милана Стојановића, за вршиоца дужности директора Историјског архива „Топлице“, који су и до сада били на тим функцијама, али им је истекао мандат.

На данашњој седници, усвојен је и Правилник о изменама и допунама правилника о раду Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“, којим се укида место заменика директора тог предузећа, а његове  послове преузима технички директор и помоћник техничког директора у том предузећу. 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*