Прокупачка Библиотека добила нове књиге

 

У Народној библиотеци „Раде Драинац“, данас је отворена изложба нових 820 књига, које је ова установа добила откупом Министарства културе и информисања.

-Ту има значајних капиталних дела и сам откуп Министарства је тако конципиран, да се неке најважније ствари, које су изашле у претходној години, нађу у мрежи библиотека. Ту су енциклопедије, антологије, разна библиофилска издања, монографије. Свакако има за свакога понешто, почев од наших најмлађих суграђана и сликовница за њих, па све до тих неких авантуристичких и хумористичких књига за децу, различитих атласа и енциклопедија до најновијих романа, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

Када су у питању књиге за одрасле, у овој набавци има више монографија о нашим глумцима, рецимо о Милени Дравић, Небојши Глоговцу, потом и Милошу Црњанском, али и разних других занимљивих књига, илустроване историје српског народа, затим едиције „Прометеј“ и Радио телевизије Србије о Првом светском рату.

Вредност ове набавке од 820 књига је око 575 хиљада динара.

-Библиотека захваљујући Граду Прокупљу, а сада и Министарству, већ трећу годину заредом набавља књиге у оном износу који предвиђа стандард. Већ три године, тај буџет за набавку књига је милион динара. Откуп Министарства, поклони издавача и добротвора, акција „Књига солидарности“ обезбеђују да Библиотека има стандардима прописану попуну фонда, истакао је Огњановић.

Он је објаснио да није само ствар у броју књига које се добијају, него се постојећи фонд кроз нове набавке нових и актуелних наслова, у смислу квалитета, побољшава.

-За све наше кориснике сада имамо и више књига, када су у питању друштвено-хуманистичке науке, историја, а и дечији фонд се посебно обогаћује. У оквиру тог фонда, један део чине и стрипови, који су увек занимљиви деци, почев од оних лаганијих за почетак читања, до неких озбиљнијих, које читају и одрасли, нагласио је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић.

Овој изложби присуствовала је и члан Градског већа задужена за културу Милица Ерић. Она је овом приликом истакла да је у току још једна набавка књига из буџетских средстава Града Прокупља, па ће тако у наредних месец дана, Народна библиотека бити богатија за још 740 књига, које ће бити биране према жељама читалаца, односно чланова.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*