Зимница из пластеника Дневног боравка „Сунце“

У Дневном боравку „Сунце“, у Водицама надомак Прокупља, ових дана влада права домаћинска атмосфера. Корисници ове установе, деца и омладина са сметњама у развоју, вредно раде на припреми зимнице, користећи производе из сопственог пластеника.

У оквиру радно-окупационе терапије, у Дневном боравку организују се разне активности, које корисницима помажу да очувају  ментално здравље и своје способности. Тако је након бербе поврћа, дошло време да се оно сачува за зимски период, а ови послови посебно радују кориснике „Сунца“ када добију финалне производе и уживају у резултатима свога рада.

-Корисници са великим задовољством учествују у свим активностима, од пролећне припреме и садње, па све до бербе и сада припреме зимнице. Ови послови омогућују им да се друже, да буду физички активни, али и да очувају своје ментално здравље, казала је дефектолог Ивана Угреновић и додала да су производи из њиховог пластеника одличног квалитета, као и зимница коју припремају  по традиционалним српским рецептима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*