Прокупачка Болница добила најмодерније санитетско возило и медицинске апарате


Прокупачка Општа болница „Др Алекса Савић“ набавила је најмодерније медицинске апарате и санитетско возило, комплетно опремљено за пратњу пацијената са медицинском екипом, вредно 4.785.228 динара, саопштили су из те здравствене установе.

Како је изјавила Натали Николић, у  Болници задужена за односе са јавношћу,  то возило значајно ће унапредити и побољшати свакодневне активности Одељења за пријем и збрињавање хитних стања и Службе за болничко-санитетски транспорт, а пацијентима ће се обезбедити да што пре и најсигурније буду транспортовани до клиничких центара у Нишу и Београду.

Према њеним  речима, за Одељење ортопедије набављен је најсавременији систем за хирургију костију вредан 2.190.000 динара, који ће побољшати квалитет операција и смањити упућивање пацијената из Топличког округа на Ортопедске операције у клиничке центре у Нишу и Београду.

Такође је нагласила да је Болница набавила и савремени ултразвучни апарат чија је вредност 3.014.400 динара и који ће значајно унапредити рад на Одељењу радиологије.

„Овим апаратима осавремењен је рад лекара, а пацијентима омогућено да у најкраћем року добију правовремену и стручну лекарску помоћ“, рекла је Натали Николић.

Прокупачка Болница, једина стационарна установа за све становнике Топличког округа, ускоро ће бити пресељена у најмодернију зграду у 30.000 квадрата сада незавршеног Дома здравља у Прокупљу.

У току су припремне радње за увођење енергетске ефикасности на постојећем објекту  прокупачког Дома здравља а како је планирано радови  ће почети са првим лепим данима у марту месецу ове године.

Ова инвестиција, вредна две и по милијарде динара, у потпуности ће бити финансирана из буџета Републике Србије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*