Изложба скулптура и цртежа у Галерији „Божа Илић“


Народни музеј Топлице ће сутра, у 13 сати, у Галерији „Божа Илић“ бити домаћин Милени Вукајловић из Куршумлије, докторанду Мегатренда у Београду, која ће за Прокупчане приредити  самосталну изложбу скулптура и цртежа под називом „Структура енергија“.

Пред отварање прве самосталне изложбе у Прокупљу, Вукајловићева је истакла да је ова њена поставка једна врста експеримента и део њеног истраживачког рада у оквиру докторског пројекта.

-Ови моји радови јесу били велики изазов за мене, али су истовремено били и једна врста игре. Радила сам скулптуре од картона, што је било веома изазовно, али и релаксирајуће и интересантно због самог материјала, који је веома захвалан за рад. Буквално сам се играла радећи на промени структуре овог материјала и то је уствари оно што је фасцинантно. Мотив ове моје изложбе је дрво, а поставку чини више од 20 дела, нагласила је аутор изложбе.

Она је обећала да ће посетиоци моћи да виде скулптуре и цртеже, који одишу енергијом која расте, кружи и покреће.  Енергија на њеним делима, како сама каже, трепери и фасцинира на посебан начин.

-Постоје савршена уметничка дела, али са њима не можете да живите. Она нису стварана да буду у нечијој кући, већ искључиво и само у музеју. Ја сам истраживала енергију и представила је кроз апстракцију. Кроз моја дела говори то дете које у мени и даље постоји, а које ствара из дана у дан, објаснила је Вукајловић, упутивши на овај начин позив свима који воле уметност, да дођу на отварање њене изложбе и провере колико заиста има енергије у делима.

Ово је Милени Вукајловић шеста по реду самостална изложба, али прва у Прокупљу. До сада је, како каже, излагала у Београду, Грачаници и Куршумлији. Учествовала је и на бројним колективним изложбама и колонијама.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*