Прокупачки Центар за родитељство успешно спроводи пројекат за подстицај рађања

 

-За пет месеци, колико траје пројекат за подстицај родитељства који спроводи Центар за родитељство при прокупачком Дому здравља, 111 парова из Прокупља и околине обратило се Центру за помоћ, рекла је координатор Тима за подстицај родитељства Јелена Ђорђевић Челебон.

Према њеним речима, чак 148 парова који су се већ остварили као родитељи, или који то желе да постану, обратило се Центру за родитељство и изразило жељу да сарађује у циљу проширења својих породица.

-Нашем тиму, до сада се обратило много парова који већ имају једно или двоје деце а расположени су да прошире породицу, тражећи од нас савете како да за то добију и материјалну подршку државе, казала је Јелена Ђорђевић.

Према њеним речима, сви они упућени су на праве адресе или им је дат ваљани савет какву врсту помоћи могу да добију.

Такође, они који су изразили спремност да поново постану родитељи, при Центру за родитељство добили су и савете и помоћ лекара у контроли репродуктивног здравља како би имали здраво потомство.

Центар за породицу, у сарадњи са Градском управом у Прокупљу, успешно помаже и оним паровима који путем  вантелесне оплодње покушавају да по први пут постану родитељи.

Такође се баве и свим оним проблемима везаним за трудноћу, дојење и репродуктивно здравље.

Чланови тима Центра за породицу су два лекара, три медицинска техничара и један психолог.

Пројекат за подстицај родитељства, трајаће до половине децембра ове године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*