Прокупачки ђаци путују у Италију

Захваљујући народном посланику Дарку Лакетићу из Прокупља, шеснаесторо деце из прокупачких школа путоваће у Италију. Они на ово наградно путовање полазе у суботу 15. септембра, а у италијанском граду Олбиа, боравиће 10 дана. За сву децу и њихових пет пратилаца, наставнике и стручне сараднике, авионске карте обезбедила је Општина Прокупље, а све остале трошкове, који се односе на боравак у Италији, сносиће њихов домаћин, председник Општине Олбиа Ђан Пјер Скану.

-Веома сам срећан и задовољан што ће деца баш из Прокупља отићи на ово наградно путовање у Италију. До реализације овог путовања дошло је када сам предложио председнику италијанске Комисије за итраживање последица НАТО бомбардовања Ђан Пјер Скануу да угости нашу децу. Он је то без размишљања и са великим задовољством прихватио. Желео је да угости децу из наше земље, али сам инсистирао да то буду деца из Прокупља. Он се сложио на моју велику радост. Овом приликом му се захваљујем на томе што ћете уживати у Олбии десет дана и што вас тамо чека веома богат и садржајан програм, рекао је народни посланик доктор Дарко Лакетић, председник српске Комисије за истраживање последица НАТО бомбардовања.

Он је овом приликом уз поздраве Скануу на поклон послао и своју књигу.
И председник Општине Прокупље Александар Симоновић је поздравио прокупачке ђаке, рекавши им да су они амбасадори нашег града и да је сигуран да ће га и овај пут представљати на достојанствен начин.
Отац петоро деце, од којих једно путује у Италију, Дејан Петровић је изразио велико задовољство и захвалност Општини Прокупље и народном посланику Дарку Лакетићу што не заборављају своје најмлађе суграђане.
-Веома се радујемо сви у породици овом путовању. Моје дете посебно. Ово је јединствени догађај за нас, јер ја не бих могао да му приуштим овако нешто, истакао је Петровић.
Професор српског језика у Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“ Милка Тошић се овом приликом у име свих, који ће боравити у Италији, захвалила и нагласила да су сва деца заслужила овакво наградно путовање и да су увек била и да ће бити понос Прокупља и Топлице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*