Прокупачки малишани уживали уз Леонтину и таленте

????????????????????????????????????

Поп певачица Леонтина Вукомановић данас је у оквиру програма „Леонтина и таленти“ за најмлађе Прокупчане, њих око 900,  певала популарне дечије песме „Деца су украс света“, „Вуче, вуче“, „Разболе се лисица“ и многе друге. Пре него што је почела да пева за децу и са њима, Леонтина је истакла да ће на овом концерту сви заједно, без треме и оцењивања, поделити радост песме и игре. Тако је и било. Весели и насмејани школарци су са Леонтином певали све познате дечије песме, не кријући радост што се баш она налази на сцени прокупачког Дома културе и што имају прилику да своје омиљене стихове поделе са овом певачицом.

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, је истакао да се веома радује што је наша локална самоуправа за крај ове године, као новогодишњи поклон за своје најмлађе суграђане, организовала дружење са познатом певачицом Леонтином.

-Драго ми је да смо најпре на овај начин усрећили наше најмлађе суграђане. Они су нам и најважнији јер су будућност нашег града. Ово је наш поклон њима и надам се да ћемо бити у прилици да им често поклањамо оно што желе, али и што им је потребно за боље и квалитетније услове за учење и рад. Настојаћемо да помажемо и нашим старијим суграђанима колико год смо у могућности, како би и они осетили бољитак. Трудићемо се да решавањем различитих тешкоћа, које их муче, учинимо да им свакодневно буде боље, нагласио је градоначелник Симоновић.

Деца су врло искрено и задовољно делила сву радост и срећу због заједничког певања са Леонтином, коју су досад имали прилике да гледају само на телевизији.

-Лепо нам је и волимо што нас позива да је опонашамо док певамо, да играмо као и она. Ово је наш највеселији час музичког васпитања. Опет бисмо дошли, ако би нас она поново посетила, рекла су углас деца из издвојеног одељења Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ у Доњој Речици.

И њихова учитељица, Лидија Вељковић, није крила задовољство због радости својих ученика. Она је овом приликом рекла да је ово одлично осмишљено време за све малишане и леп поклон, али и знак пажње локалне самоуправе за новогодишње празнике, којој се овом приликом захвалила у име све деце.

И Леонтина је уживала, иако је како каже, по ко зна који пут са најмлађим Прокупчанима певала исти репертоар. Циљ програма „Леонтина и таленти“ јесте да на нашу сцену вратимо дечију домаћу музику, која је, према њеним речима, запостављена.

-По целој Србији се дружим са децом. Уживам док то радим, певајући заједно са њима дечије песме, али и своје, јер ја сам и текстописац. У току дружења, изведем на сцену ону децу која воле да глуме, певају, рецитују, имитирају и тако настане нова чаролија у сваком од градова које посетим, рекла је Леонтина и додала да су сва деца талентована и да их треба подстицати на време да тај свој таленат развијају.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*