Уручена награда Школи у Житном Потоку

Победницима првог конкурса „Не прљај! Немаш изговор“-ИЗАЗОВ, ученицима 6/1 Основне школе „Вук Караџић“ у Житном Потоку, свечано је уручена награда у вредности од 2.500 евра, коју су освојили у конкуренцији од 352 пријављена одељења основних школа из целе Србије.

Награду су уручили представници СББ фондације, који су тим поводом посетили Школу у Житном Потоку.

-Драго нам је што је већ први изазов показао да у Србији постоји много креативне деце, као и наставника који се залажу да код својих ђака развију еколошку свест и етику. То показује број пријављених ђака, којих је у првом кругу било чак 7.276 из 352 одељења. Сваким изазовом желимо да подстакнемо децу да развијају самоиницијативу, позитивне вредности, да заједно са нама чувају животну средину и постану прави пример својим другарима и заједници у којој живе. Честитам победничком тиму и позивам сва одељења свих основних школа у Србији да нас прате путем сајта и учествују у изазовима, изјавила је Јована Лукић, директорка СББ фондације и додала да други изазов почиње следеће недеље.

Овом приликом, наставница физике у ОШ “Вук Караџић“, Ивана Радовановић, је истакла да је сваки ученик изнео мишљење о најбитнијем еколошком правилу, али да су заједно дошли до идеје и направили најбољи интерактивни Еко плакат, којим су победили на конкурсу.

-Од самог почетка сам веровала да ће наш тим победити. Иако наши ђаци и чланови тима, за разлику од ђака других школа, нису имали техничких услова да гласају, ипак смо победили. Надамо се да ће наш рад да прихвате и друге школе, јер сматрамо да је овај интерактивни плакат одличан за разредни час и уз помоћ њега деца могу да се на занимљив и креативан начин упознају са екологијом, изјавила је Ивана Радовановић.

Пројекат „Не прљај! Немаш изговор!-ИЗАЗОВ“ покренут је у октобру у оквиру вишегодишње кампање, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања, а први од изазова који је постављен свим основцима био је осмишљавање “Еко бонтона“.

Ученици из Житног Потока имали су најкреативније решење, креирајући плакат у виду забавне и едукативне друштвене игре, намењене основцима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*