Прокупачки народни посланик и његов тим званично почели са радом

Новооформљена Комисија за истрагу последица НАТО бомбардовања је данас званично кренула са радом . Први од поступака  комисије је извођење сведока тј.зналаца који су у време НАТО агресије а и касније били у току са поступцима и деловањем НАТО пакта и њених акција.

Председник Комисије , др Дарко Лакетић  и први од сведока овог злочиначког акта – Ђан Пјеро Скану су се данас обратили  држављанима Србије обавештавајући о веома ефикасном састанку који се догодио данас и у протекла два дана , истучући да је веома важно да се свет упозна са реланим последицама НАТО агресије које су видљиве и данас и да је битно за човечанство да се такви акти више не понове.

Речи др Дарка Лакетића –  „Боримо се за истину“ , су једни од разлога због чега је комисија оформљена и колико је важно да се схвати да последице бомбардовања осирумашеним уранијумом су дугорочне и трајне, да је веома важно да се повећан број преминулих и оболелих од карцинома  у последњим годинама повеже са бомбардовањем СРЈ 1999 године и да се потенцијални кривци осуде како се такви непромишљени акти не би поновили.

На конференцији за новинаре је потврђено да је италијански Парламент  предао доказне материјале у овом поступку и да Италија строго стоји и подржава Србију у овој борби доказивања штетног деловања бомбардовања осиромашеним уранијомом као и да се њене последице и жртве достојанствено признају.

Ђан Пјеро Скану је потврдио успешност састанака у претходна два дана , истакао да је италијански Парламент променио законе о војним полигонима  и да је од кључног значаја што је оваква иницијатива покренута од стране Републике Србије.

Да подсетимо,  комисија др  Дарка Лакетића је у последње време у жижи интересовања светских а и локалних медија јер се оваквим транспарентним изношењем истине или „раскринкавањем НАТО-а“ – како је то назвао француски дневни лист, доводи у питање деловање НАТО пакта као таквог,  његових деценијских акција ; а такође комисији су пружили подршку и бројна  удружења (НВО) која се боре за очување заштите животне средине и утврђивања последица рата.

Ово је први у низу извођења доказних поступака и утврђивања чињеничног стања на глобалном нивоу, и како је већ речено – Борба за истину и страдање српског народа.

2 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*