Прокупачки радио-аматери учествовали у кампу на Златибору

 

Млади радио-аматери из Прокупља, Андријана Гаговић, Катарина Стојановић, Урош Стојановић и Петар Пауновић, почетком јула учествовали су у кампу за радио-аматере на Златибору, који је организовао Савез радио-аматера Србије и радио-клубови.

Циљ је упознавање радио–аматера из целе Србије и усавршавање радио-аматерске вештине.

-Изузетно смо задовољни успехом наших радио-аматера, који су међу 45 такмичара освојили запажен успех. Посебно се истакла деветнаестогодишња Андријана Гаговић, која је припадник Војске Србије и на коју смо веома поносни. Освојивши треће место у радиогонометрији, Андријана нам је донела и медаљу, казао је председник Радио-клуба „Топлица“ у Прокупљу Зоран Вукајловић.

И најмлађи прокупачки радио-аматери, Урош Стојановић и Петар Пауновић, кажу да су стекли нове пријатеље, разменили искуства и проширили своја знања из области телекомуникација и електронике.

-Овакав вид комуникације за мене је много интересантнији од телефона и интернета. Занимљиво је постављање радио-станица преко којих успостављамо везе широм света, истакао је дванаестогодишњи Урош.

За Петра Пауновића ово је такође ново искуство, јер је по први пут имао могућност да учествује у кампу.

-За радио-аматере је овакав начин комуникације посебно задовољство. Разговарамо помоћу позивних знакова, и то је оно што овакав начин комуникације чини другачијим. У конкуренцији од 12 такмичара у групи, освојили смо шесто и седмо место, што је за нас велики успех јер се први пут такмичимо, казао је Петар Пауновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*