Прокупачким институцијама близу четири милиона динара за реализацију пројеката од друштвеног значаја


Три прокупачке институције, Техничка школа „15. мај“, Народна библиотека „Раде Драинац“ и Општа болница „Др Алекса Савић“ недавно су од Министарства правде Републике Србије добиле близу четири милиона динара за реализацију пројеката од општег друштвеног значаја.
Општа болница добила је новац за ултразвучни апарат, Народна библиотека за изградњу Спомен-собе Раду Драинцу, а Техничка школа за мултимедијалну учионицу.
За изградњу мултимедијалне учионице, Школа је добила 306.000 динара.
Како је данас казала директорка Техничке школе, Биљана Миленковић, реч је о најсавременијој учионици која ће бити опремљена интерактивном таблом, компјутерима, пројектором.
-Прошле године, Министарство просвете Републике Србије, за реконструкцију дела наше зграде и претварање у просторије за кабинетску наставу, издвојило је четири милиона, а локална самоуправа 1.700.000 динара, казала је Миленковић и подвукла да ће средствима Министарства правде, тај простор бити комплетно опремљен најмодернијом техником и намештајем.
Свечано отварање учионице, према речима директорке Биљане Миленковић, планирано је за крај августа, тако да ће ученици, нову школску годину започети на најбољи начин, у једном од најсавременијих школских кабинета у Србији.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*