Прокупачким малишанима се од понедељка поново отвара врата Предшколске установе „Невен“


Прокупачки малишани, након паузе од готово два месеца, поново крећу у вртиће у понедељак 11. маја.
Како је саопштила директорка Предшколске установе „Невен“ , Весна Јовановић, у почетку ће у вртић кренути само деца чији су родитељи запослени и радиће само два вртића „Бисери“ и „Бајка“.
-Ова два објекта моћи ће да приме око 140 малишана, колико их је за сада и пријављено, а за пријем деце, родитељи треба да доставе потврду од послодавца да је њихово присуство на послу неопходно, као и лекарско уверење које се доставља при редовном упису детета у вртић, истакла је Јовановић.
Према њеним речима ПУ „Невен“ набавила је комплетну заштитну опрему за све запослене, како би се обезбедила максимална заштита од инфекције и испоштовале све мере предострожности. У том циљу у току је и дезинфекција објеката који ће у понедељак почети да раде.
Рад у прокупачким вртићима за сада ће бити организован у малим групама, што ће деци поред веће безбедности омогућити и квалитетније услове за игру и боравак у вртићу.
ПУ „Невен“ похађа око 700 прокупачке деце најмлађег узраста која су и током ванредног стања била активна путем вибер групе где су свакодневно у контакту са васпитачицама похађала предвиђени наставни програм.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*