Прокупчани потврдили своју хуманост

Завод за трансфузију крви из Ниша, у сарадњи са Црвеним крстом Прокупље, организовали су акцију добровољног давања крви. Своју драгоцену течност дало је 40 Прокупчана.

– Ово је седма летња акција коју је нишки завод  организовао током лета у Прокупљу.  За прикупљеним јединицама крви можемо бити у потпуности задовољни, изјавио је др Петар Стојановић и додао да су грађани Прокупља својим добровољним давањем крви показали велику хуманост и солидарност са онима којима је драгоцена течност неопходна.

Он је подвукао да су због сезоне годишњих одмора и школског распуста залихе крви у болницама мале и да би због тога требало да се током акција одазове што већи број добровољних давалаца крви.

Секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић је напоменуо да су њихови волонтери, као и увек до сада, пружили неопходну помоћ здравственим радницима нишког Завода за трансфузију крви.

Доктор Стојановић се захвалио запосленима у Дому културе који су учинили све да и ова хуманитарна акција добровољних давалаца буде организована у најбољем реду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*