Хумани Прокупчани

Прокупчани су се у великом броју одазвали добровољној акцији давања крви, која је данас спроведена у организацији Завода за трансфузију Ниш и Црвеног крста Прокупље.

Поред грађана, који су редовни даваоци драгоцене течности, хуманост су показали и ученици  прокупачке Гимназије и Медицинске школе.

– По други пут смо овог месеца у Прокупљу и желим да истакнем да су Прокупчани веома хумани људи. Поред редовних давалаца, позиву су се одазвали и они који по први пут дају крв, што је за сваку похвалу. Завод за трансфузију располаже довољним количинама свих крвних група, што значи да су здравствени центри добро снабдевени и да за сада нема одлагања операција због недостатка крви, истакао је организатор акције Мирослав Поткоњак.

Према његовим речима, у свакој акцији сакупи се у просеку око 50 јединица крви, која се након обраде дистрибуира здравственим центрима и општим болницама на територији Србије.

– Задовољни смо одзивом Прокупчана који редовно доприносе стабилности залиха драгоцене течности. Много је давалаца који због радних обавеза нису у могућности да се одазову акцији. Овом приликом апелујемо на послодавце да имају разумевања за добровољне даваоце крви и омогуће им одсуство с посла, јер се ради о акцији која је од интереса за све грађане Србије, истакао је Мирослав Поткоњак.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*