Прокупчанка Снежана Милојевић добитник награде „Иницијал“

Студија наше суграђанке Снежане Милојевић „Од премудрих чула-огледи о старој српској књижевности“, у издању Међународног центра за православне студије из Ниша, на Сајму књига у Нишу, одржаном крајем протекле године, овенчана је наградом „Иницијал“. Награда „Инцијал“ се додељује оном издању за које жири процени да својим квалитетом „афирмише књигу у ужем или ширем смислу“.

Снежана Милојевић живи скромно и тихо у Прокупљу, ради као професор и даје све од себе не би ли своје ђаке ослободила незнања и подстакла их на развијање духовне компоненте личности.

Она пише приче и путописе, а њене књиге су имале своје успешне промоције, осим у нашем граду, и у Нишу, Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Пироту, Лесковцу, Врању и другим градовима широм земље. Своје приче и путописе објављује у књижевној периодици у земљи и иностранству.

Мање познат у јавности је њен научни рад, њено учествовање на међународним пројектима из области филологије. Ова професорка локалне занатске школе, има библиографију научних радова достојну једног универзитетског професора, а њене студије за рецензенте имају значајна имена из области којом се бави.

Студија „Од премудрих чула“ садржи резултате њеног помног проучавања средњовековне књижевности који су претходно објављени у реномираним часописима и зборницима са научних скупова у земљи и иностранству, чиме текст ове књиге додатно добија на тежини.

Жири Сајма књига у Нишу у саставу: Власта Младеновић, Александар Костадиновић и Мирослав Тодоровић, ову престижну сајамску награду је доделио књизи Снежане Милојевић „за савремени аналитички приступ текстовима српске књижевности средњег века“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*