Волонтери су наше велико благо

-Све акције које је током претходног периода организовао Црвени крст, нису могле да се спроведу без волонтера. Највећи број њих су ученици основних и средњих школа, изјавио је секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић и додао да су због своје добровољности и озбиљности у раду они једно велико благо организације.

Током прошле године, волонтери су 26 пута учествовали у акцији добровољног давалаштва крви, коју су организовали Завод за трансфузију крви и Црвени крст.

Свој допринос у обележавању Светског дана старих особа, добровољном давалаштву крви, подели намирница у градским и сеоским срединама, обележавању Дечије недеље и Недеље Црвеног крста, Светском дану хране и срца, Међународном дану деце оболеле од рака, промоцији хуманих вредности дали су млади волонтери.

-Изузетно је значајно да се мрежа волонтера шири и да се све већи број основаца укључује у рад Црвеног крста. Да би унапредили рад волонтера, организовали смо многа предавања и едукацију у Прокупљу и другим градовима Србије. Сталним усавршавањем и набавком неопходне опреме, наши волонтери дају велики допринос у пружању различитих видова помоћи угроженом становништву, рекао је Суботић и закључио да су и прошле године, када је у Прокупљу средином марта била проглашена ванредна ситуација, волонтери дали огроман допринос у збрињавању угрожених лица.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*