Прокупље спремно дочекује снег

Општина Прокупље је за зимско одржавање путева из општинске касе издвојила девет милиона динара, што значи да је све спремно за предстојећу сезону која је званично почела пре неколико дана.

-Све активности везане за зимско одржавање путева на територији наше општине обављене су на време, тако да зимски период и најављене падавине очекујемо потпуно спремно, изјавио је члан Општинског већа задужен за инфраструктуру Жарко Копривица.

Према његовим речима, Општина Прокупље благовремено је расписала тендер и изабрала најповољније понуђаче који ће бринути о проходности путева. Како истиче, локална самоуправа остварује веома добру сарадњу са мештанима, што је од посебног значаја када се ради о сеоском подручју где је неопходна брза реакција, у случају изненадних већих падавина.

-Све службе су приправне, ситуација се свакодневно прати, тако да нас никакве падавине не могу изненадити, истакао је Копривица.

И Јавно-комунално предузеће „Хамеум“, којем су поверени послови зимског одржавања града, спремно дочекује снежне падавине.

-Потпуно смо спремни за предстојећу сезону и што се тиче механизације и агрегата које смо на време обезбедили. Располажемо са три трактора са одривним даскама и посипачима соли, две комбиноване машине и једном цистерном, такође са одривним даскама. Тренутно на лагеру имамо 15 тона ризле и 24 тоне соли, што је довољно за почетак сезоне, саопштио је директор ЈКП „Хамеум“ Предраг Јовићевић и додао да ће у  зависности од потребе бити набављене додатне количине агрегата намењених за зимско одржавање улица и тротоара на градском подручју.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*