Прокупље усвојило мере против корона вируса

 
Штаб за ванредне ситуације града Прокупља, на чијем челу се налази градоначелник Александар Симоновић, усвојио је данас низ мера и наредби, у циљу спречавања настанка и ширења инфекције корона вирусом на територији нашег града.
У складу са мером Владе Републике Србије, и на територији града Прокупља уведен је прекид рада свих предшколских и школских установа.
-Сви угоститељски објекти, ресторани и кафићи, радиће од 8 до 20 сати. Потпуно ће бити обустављен рад спортских објеката. Црвени крст ће организовати бесплатну доставу животних намирница и лекова свим лицима која имају више од 65 година, а немају млађе чланове у породици да им помогну. Биће ангажовани и волонтери, а на располагању Црвеном крсту биће и возила Града Прокупља. Бројеви телефона на које се могу јавити наши најстарији суграђани су 322-403 и 324-220, рекао је Александар Симоновић.
Усвојена је и мера којом се одобрава рад од куће свим радницима са хроничним обољењима и старијима од 60 година у Градској управи, али и у установама и јавним предузећима, која су у надлежности Града.
-Јавним превозницима препоручујем да смање обим превоза на територији града, али и издајем наредбу да обавезно дезинфикују возила јавног превоза. Ово су мере које ће нам, уколико будемо одговорни, савесни и дисциплиновани, помоћи да лакше поднесемо евентуалну појаву инфекције корона вирусом у нашем граду. Апелујем на наше најстарије суграђане да не излазе из својих кућа и да поштују мере које препоручује држава. Морамо у оваквим временима бити дисциплиновани и солидарни, како бисмо спречили последице овог опаког вируса, истакао је Симоновић.
Епидемиолог прокупачког Дома здравља, Александар Цветановић је нагласио да овај опаки вирус има неколико фаза и да млађи људи могу да га поднесу са много блажим симптомима, не знајући да га имају, па је зато потребно да своје најстарије заштитимо тако што их нећемо посећивати, већ ћемо им достављати све оно што им је неопходно, без задржавања.
У циљу што бољег спровођења ових мера, представници јавних предузећа и институција, команданту кризног штаба, Александру Симоновићу, ставили су на располагање све своје расположиве ресурсе.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*