Симоновић апелује на старије суграђане: Не излазите из куће

 
-И поред мера и препорука Владе Србије и кризног штаба Прокупља, ситуација у нашем граду је јуче била катастрофална. Изузетно велики број људи старијих од 65 година, није поштовао препоруку да остане у својим кућама. То није било добро, тако да је Влада Србије пооштрила мере за непоштовање мера и препорука највиших државних органа. Очигледно је да су ове мере дале резултате и да је данас ситуација у Прокупљу мало боља у односу на јучерашњи дан, рекао је командант кризног штаба за ванредне ситуације у Прокупљу Александар Симоновић и додао да је данас било нешто мање људи у граду, нарочито оних старијих од 65 година.
Он је поново замолио старије суграђане да остану у својим кућама, а да су ту надлежне службе, које ће се побринути за све њихове потребе.
На јучерашњој седници штаба, договорено је да ће волонтери, по тачно одређеним прописима, свим старијим особама преко 65 година и хроничним болесницима који живе сами, пружати бесплатне услуге у достављању намирница и потребних лекова.
Симоновић је истакао да ће, у случају непоштовања додатних мера, држава донети нове, још оштрије, како би се спречило ширење корона вируса.
-За ваше здравље и здравље ваше породице је добро да се спроводе потребне мере које доносе највиши државни и градски органи. Поента ових мера је да се што мање људи зарази, рекао је он и додао да нам предстоје тешки дани и да ће они бити још тежи, ако се не придржавамо мера које доноси наша држава.
Kомандант кризног штаба у Прокупљу је рекао и то да данас наши суграђани, који су дошли из Швајцарске, нису поштовали мере Министарства здравља о кућном карантину, и да је уз интервенцију полиције тај проблем решен. Они се сада налазе у кућном карантину који траје 14 дана.
Симоновић је нагласио да проблема са водоснабдевањем Прокупља нема и да наши суграђани имају једну од најквалитетнијих пијаћих вода у Србији.
-У наредном периоду, кренуће се и са појачаним одржавањем и прањем улица и јавних површина, уз употребу дезинфикационих средстава, рекао је он и додао да током јучерашњег дана, није забележен ниједан случај кршења рада угоститељских објеката.
Радно време угоститељских објеката, у којима је дозвољено присуство највише 50 гостију, траје од 8 до 20 часова.
-Ситуација са корона вирусам је јако озбиљна. Молим и апелујем на наше суграђане да буду дисциплиновани и да спроводе све мере које доносе државни органи и кризни штаб Прокупља. Само на тај начин можемо дати допринос у спречавању ширења ове опаке болести, закључио је Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*