Проверава знање и вештина у пружању прве помоћи

Одељење за ванредне ситуације у Прокупљу и Црвени крст, за припаднике специјализованих јединица цивилне заштите за пружање прве помоћи организовали су једнодневни тренинг на којем је извршена провера знања и изведена показна вежба.

-Ово је четврти пут како Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије, заједно са Црвеним крстом, организује вежбу за припаднике специјализованих јединица. Један од циљева ове обуке је да се подигне обученост и стручност припадника ове јединице, која има изузетно важну улогу и задатке у ванредним ситуацијама, изјавио је начелник Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу Зоран Ристић и додао да је ова јединица потребна када су поплаве, земљотреси, пожари или нека друга ванредна ситуација.

Секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић, истиче да је неопходно изузетно добро знање и стручност припадника ове јединице у пружању прве помоћи унесрећенима током ванредног стања.

-Добро је што се обука и вежбе одржавају у континуитету и што се на овим предавањима и показним вежбама стичу нова сазнања и вештине, изјавио је Суботић, који се захвалио предавачима и волонтерима Црвеног крста који су допринели да сви планирани задаци буду реализовани.

Инструктор и предавач прве помоћи Црвеног крста Гордана Бјелић подвукла је да су припадници ове специјализоване јединице, након провере теоретског знања, извели показну вежбу за деловање у земљотресу.

-Чланови специјализоване јединице цивилне заштите у пружању прве помоћи током вежбе показали су како и на који начин треба да се што пре изврши процена стања и врста повреде, пружи прва помоћ и изврши евакуација повређених до најближе здравствене установе, изјавила је она.

Обуку и показну вежбу обишао је и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*