ПСК “Топлица” окупља све више деце и младих

Чланови Планинарско-скијашког клуба “Топлица” из Прокупља настављају да нижу успехе у планинарском спорту, а уједно се труде да својим активностима заинтересују што више деце и младих за бављење овим спортом.

-У 4. колу Трекинг лиге 18. маја, најуспешнији прокупачки планинар Јован Стаменковић освојио је, поред две златне, још једну сребрну медаљу, такмичећи се у брзом ходању у рангу ветерана на мекој стази у дужини од 15 километара, казао је председник клуба прокупачких планинара Дарко Жарић.

Он је подвукао да су на овом такмичењу и остали чланови клуба били веома успешни, заузевши запажена и висока места на ранг листи учесника тог планинарског похода.

Према Жарићевим речима, активност овог клуба из дана у дан привлачи пажњу Прокупчана, тако да се све више љубитеља природе и ходања прикључује планинарима, а што је најинтересантније, међу њима је све више деце и младих.

Тако је у недавно одржаној планинарској акцији, у походу на планински врх “Треска”, висок 1.438 метара, на планини Копаоник, учествовало 26 прокупачких планинара и деветоро деце од девет до 11 година.

Деца чланови популарног школског клуба “Тигрићи”, до врха “Треска” прешла су врло компликовану стазу са пуно узвишења и нагиба, тешку за почетнике.

Према Жарићевим речима, ПСК “Топлица” сада броји 72 члана, од којих је дванаесторо деце.

-Трудимо се да својим активностима привучемо што већи број деце и младих у своје редове јер је дружење у природи и ходање по чистом ваздуху веома важно у периоду раста и развоја,  закључио је Дарко Жарић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*