Матуранти прокупачких основних школа плесали на Тргу Топличких јунака

????????????????????????????????????

Уз латино звук, али и звуке танга, валцера, и нашег традиционалног српског кола, матуранти прокупачких основних школа су данас, у центру града, на Тргу Топличких јунака, показали Прокупчанима како знају да плешу, али и да су спремни да крену у ново животно раздобље и нове победе.

Након дефилеа пешачком зоном, матуранте су дочекали заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, директор Основне школе „Милић Ракић Мирко“, која је иначе била домаћин овогодишње манифестације, Саша Јововић, као и многобројни грађани Прокупља.

-Честитам вам завршетак основне школе и надам се да ћете са добрим резултатима наставити и будуће школовање. Учите као и до сада, најпре због вас самих, а онда и због ваших родитеља, али и наставника, који су вам били највећа подршка. Будите вредни,  поштени, добри и одговорни људи, јер ви сте будућност и понос нашег града, поручио је матурантима заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и додао да ће се Град Прокупље и убудуће трудити да деци и омладини омогући да увек имају најбоље услове за одрастање и образовање.

Матурантима се обратио и директор ОШ “Милић Ракић Мирко“, Саша Јововић, који је у име просветних радника града Прокупља честитао будућим средњошколцима завршетак осмогодишњег образовања и пожелео им много успеха у даљем раду.

-Овде, испред споменика Топличким јунацима, где свака част добија своје пуно обрисје, ви ћете се на један симболичан начин, првим корацима плеса, поздравити са једним раздобљем у животу, са детињством, и отпочети једно ново раздобље, мало озбиљније, а то је младост. Надам се да сте у детињству изградили чврсте темеље, и оне људске и оне зналачке, а да ћете на њима градити своју будућност, поручио је матурантима Саша Јововић и пожелео им пуно среће на предстојећем завршном испиту.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*