ПСС на услузи грађанима


-Изузетно сам задовољан услугама које ми пружају саветодавци у Пољопривредно стручној служби Прокупље, изјавио је млади пољопривредник Мирослав Јоксимовић из Југовца и додао да му стручну помоћ у попуни захтева за обнову регистрације, информације о додели подстицајних средстава по разним основама, даје саветодавац Душка Петровић.

Овај пољопривредник, који обрађује скоро 10 хектара земље и чува овце, напомиње да већ годинама сарађује са запосленима из ове службе и да саветодавци често обилазе његово газдинство.

Саветодавац Снежана Јовић рекла је да просторије ове службе у просеку посети око 20 пољопривредника, којима се пружи неопходна помоћ у попуни захтева за регистрацију, односно обнову регистрације пољопривредних газдинстава.

-Пољопривредници помоћ у попуни образаца могу добити у просторијама Пољопривредне стручне службе сваког дана, у времену од 7.30 до 14.30 часова, изјавила је Јовић.

Говорећи о тренутном стању озимих култура, које се на територији у Прокупљу налазе на површини од скоро 2.800 хектара, саветодавац за ратарство и повртарство Радован Бјелица каже да се већ сада, што је неуобичајено за ово доба године, осећа недостатак влаге у земљишту.

-Пошто је вегетација већ почела, било би добро када би наредних дана пала већа количина кише, рекао је Бјелица.

Лепо време воћари су искористили за резидбу и зимско прскање.

Саветодавац за заштиту биља, Ивана Обрадовић, истиче да је током резидбе требало одстранити оштећене и суве гране из воћњака.

-За зимско прскање, најважније је правовремено употребити адекватан препарат. Најбољи препарат је плаво уље, фунгицид на бази бакра и инсектицид на бази перметрина, закључила је Ивана Обрадовић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*