Пут Доња Коњуша-Горња Коњуша још увек није завршен, апелујем на грађане да буду стрпљиви рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић

????????????????????????????????????

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, на данашњој конференцији за штампу у згради Градске управе, осврнуо се на снимак који се појавио на једној друштвеној мрежи, а тиче се пута Доња Коњуша-Горња Коњуша, у коме се јасно види како један грађанин руком прави рупу на путу и показује како „посао није добро одрађен, а подлога и асфалт нису квалитетни“, и објаснио да ова деоница још није завшена, обзиром да је киша омела извођаче радова, и да се чека лепо време и високе температуре, да би посао био комплетно одрађен.
-Као домаћинска власт која је од претходника наследила много проблема и неурађеног посла, амбициозно и са много труда и залагања, кренули смо да поправљамо и градимо путеве, водоводне и канализационе мреже на градском, а посебно на сеоском подручју, рекао је градоначелник Симоновић.
Он је навео да је асфалтирање пута у Доњој Коњуши само један од сличних послова који су ове године урађени на сеоском подручју.
-Пут је био у очајном стању, деценијама није поправљан, са ударним рупама, аутомобили нису могли њиме да се крећу, а старог асфалта скоро да није ни било, истакао је Симоновић.
-Све што радимо, радимо у интересу наших грађана, да њима олакшамо живот на селу, да им омогућимо да лакше и брже дођу до града и до својих њива, рекао је Симоновић и додао да су тај напор и залагање многи грађани препознали и поздравили, али да се увек нађе изузетак, и неко ко никад и ни са чим није задовољан.
-Желимо данас да објаснимо грађанима да се ради о гребаном асфалту, који се у многим местима добро показао, између осталог у Куршумлији, истакао је Симоновић.
Он је нагласио да се у поменутом случају ради о незавршеном грађевинском послу, јер још увек није постављена завршна емулзија у последњем слоју асфалта.
-Гребани асфалт се поставља када је лепо време и високе температуре, а пошто је наишао кишни талас и захлађење, радови су морали да буду прекинути, и они ће бити настављени ових дана, објаснио је градоначелник Симоновић.
Такође је додао да су радови на асфалтирању пута у Доњој Коњуши професионално урађени, да су постављени и кишни одводи дуж пута, тако да ће житаљи овог и суседних села, који до сада нису имали никакав пут, сада моћи безбедно и лако њиме да се крећу.
-Потребно је време да се заврше све фазе постављања гребаног асфалта који има и специфична својства, те временом постаје све чвршћи и бољи. Замолио бих грађане да буду стрпљиви, казао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.
Надлежни у Дирекцији такође су се осврнули на поменути снимак, а који је објавио и један портал, где се јасно чује како човек, док копа рупу на путу говори “а ово што видите испод је стари асфалт”, и истакли да уопште није реч о старом асфалту него да је у питању нови, али да посао није завршен.
-Нису завршене све фазе уређења пута, као што је казао градоначелник, омело нас је лоше време. Са лепшим временом, и високим температурама, радови ће бити настављени, казали су у Дирекцији.

3 Коментара

  1. Sadašnja vlast radi za interese građana i do je očigledno na svakom koraku. Žalosno je što prethodna vlast ne može da podnese to i sabotira jadnim podvalama. Narod je imao priliku da 12 godina vidi vaš nerad i nemar za građane, pustite više o ve domaćine da vode grad kako oni to oni najbolje znaju.

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*