Путеви у Прокупљу за сад проходни, Зимска служба спремна да реагује

????????????????????????????????????

Снег који јутрос од четири сата пада умереним интензитетом на подручју Прокупља и целог Топличког округа се због велике влажности не задржава на коловозу, па су путеви у овом делу Србије за сад само мокри.

Према речима дежурног у Предузећу за путеве Ниш, Милоша Антонијевића, проходни су сви путеви првог и другог приоритета на ширем подручју града Прокупља.

-Саобраћајница на путу првог приоритета Ниш-Прокупље–Мердаре, која целом дужином пролази кроз Топлички округ је расквашена, али се саобраћај за сада одвија без проблема, казао је Антонијевић.

Према његовим речима, слична ситуација је и на путевима другог приоритета Белоњин–Блаце и Прокупље-Дољевац, као и на путу трећег приоритета Житорађа-Дубово-Злата.

Због веће надморске висине и ниже температуре, снег је почео да се задржава на путевима у планинском делу Топличког округа, па ће Зимска служба, ако снег настави да пада овим интензитетом, већ у поподневним сатима кренути са његовим уклањањем.

-Све саобраћајнице, тротоари, улице и прилазни путеви су проходни, па се кретање возила по граду одвија без проблема, иако снег без престанка пада још од раних јутарњих сати, рекао је помоћник директора ЈКП “Хамеум” Братислав Дуњић.

Како је истакао, Зимска служба је потпуно спремна и у приправности ако снег почне да се задржава на коловозима и тротоарима. ЈКП “Хамеум” за ту намену има камионе, тракторе са одривним даскама и посипачима соли, две комбиноване машине,  цистерну са одривним даскама и друге помоћне машине.

-Имамо довољно енергената, располажемо са 25 тона соли и 15 кубика ризле, све наше машине за чишћење снега су спремне, истакао је Дуњић и додао да је поред градских улица, у њиховој надлежности и локални пут до села Водице који се редовно чисти, како би се омогућио уредан саобраћај на тој релацији, посебно због контакта са Дневним боравком “Сунце “.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*