Радници ЈКП „Хамеум“ користе лепо време за ревитализацију паркова

 

Радници Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“ из Прокупља, користе ове топле октобарске дане за уређење паркова и цветних аранжмана који захваљујући лепом времену, изгледају као у мају месецу.

-Искористили смо лепо време да извршимо и ревитализацију зелених површина у централном градском парку, рекао је помоћник директора ЈКП „Хамеум“ Братислав Дуњић.

Он је подвукао да је припрема земљишта за сетву нове траве завршена и да ће на тај начин у потпуности бити обновљена зелена површина у једном делу централног парка која је морала бити уклоњена због радова на реновирању споменика Топличким јунацима.

Према Дуњићевим речима, након овог посла, следи и садња луковица пролећног цвећа, током које ће у три градска парка, на за то предвиђеним површинама, бити засејано више од 5.000 луковица виола, љубичица, лала и нарциса.

Како је нагласио, цветни аранжмани који се сада редовно заливају и прихрањују, неће бити уклањани све до првих мразева, како би тако расцветали и даље красили паркове.

Иначе, упоредо с овим пословима, радници ЈКП „Хамеум“ свакодневно обављају и редовне послове на одржавању градске водоводне мреже.

Тако су у току радови на реконструкцији водоводне мреже у Улици Цара Лазара, као и реконструкција степеништа у Улици Генерала Тренијеа.

-Отклоњен је квар на водоводној мрежи у Кнез Михајловој и Соколичкој улици, док се у Улици Краља Милана ради на новом водоводном прикључку, казали су у ЈКП „Хамеум“.

Поред овога, екипе задужене за одржавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, врше редовну контролу, а ако је потребно, и обележавање.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*