Радови на адаптацији простора за Спомен-собу Драинцу теку како је запланирано


Радови на адаптацији простора у коме ће бити Спомен-соба Раду Драинцу у Прокупљу, према речима директора Народне библиотеке „Раде Драинац“, Драгана Огњановића, теку по плану.
-Све протиче у најбољем реду и сваки дан се види напредак у послу на овом важном пројекту, тако да ће до 27. августа, када је планирано да Спомен-собу отвори министар културе Владан Вукосављевић, све бити завршено, рекао је директор Огњановић.
Он је подсетио да је прокупачка Библиотека за овај пројекат, добила од Министарства правде Владе Републике Србије, по основу одлагања кривичног гоњења, односно применом опортунитета, 835 хиљада динара. Поред поменутих средстава, овој установи је припало још 200 хиљада динара од Министарства културе и уз новац, који је Град Прокупље предвидео за ову намену, пројекат ће у потпуности бити реализован.
-Ово је још један веома важан пројекат за наш град. У Спомен-соби ће бити изложене књиге великог српског песника Рада Драинца и она ће бити својеврстан споменик овом великом ствараоцу, али и место и прилика где ће се сусретати они, који ће славити његово име и дело. Веома је важно да су средства за отварање Спомен-собе одобрена баш у овој години, када Прокупље обележава два јубилеја, 50 година књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“ и 120 година од рођења овог великог песника, нагласио је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић.
Просторија у којој ће бити Спомен-соба величине је 54 квадрата и налази се у приземљу зграде „Занатског дома“, на главној градској улици, одмах уз зграду Народног музеја Топлице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*