Рагби дан у Прокупљу


Град Прокупље, у сарадњи са Рагби савезом Србије, организовао је на градском стадиону промоцију рагби спорта. Циљ данашњег дружења је да се што више ученика основних и средњих школа упозна са рагбијем, као и да се обогати разноликост спортске понуде у локалним заједницама.
-Желим да у име Града Прокупља, и у своје лично име, изразим велико задовољство што смо се данас окупили овде, како бисмо се сви заједно упознали са рагбијем. Сматрам да је овај масовни одзив, знак да ћемо овом спорту дати шансу да заживи у нашим школама и на спортским теренима. Иницијативи Рагби савеза Србије који промовише овај спорт, Град Прокупље је дао пуну подршку, јер ћемо на тај начин додатно допринети да стадиони и спортске хале буду места окупљања школараца који се надмећу у спортским вештинама, спретности и знању. Познати смо као спортска нација, а ми, Топличани, дали смо свој пуни допринос развоју и промоцији свих спортова. Само да подсетим на наше боксере, носиоце европских и светских одличја. Мислим да ћемо се и у дресу свог рагби тима, борити свим срцем да стигнемо до победе. Ви, деца сте будућност нашег града. Наш циљ је да увек радимо у вашем интересу. Желим свима да уживају у овом дану, добру промоцију, као и забаву и дружење, рекла је Маја Ранђеловић, члан Градског већа задужена за просвету, омладину и спорт.
Рагби савез Србије организује овакве манифестације које имају за циљ популаризацију овог спорта и приближавање популацији која до сада није имала контакт са рагбијем.
-Покренули смо акцију презентовања нашег спорта у неким новим срединама, тамо где рагби није имао контакт, пре свега, са најмлађима. Успоставили смо одличну комуникацију са представницима Градске управе у Прокупљу и договорено је ово упознавање, где ће ученици основних и средњих школа видети основе рагбија и упознати се са основним правилима. Читав пројекат се одвија под слоганом „Дођи, пробај и остани у рагбију“. Наш крајњи циљ је да се овде једног дана формира рагби клуб, али идемо корак по корак, рекао је Славиша Миленковић, комесар за развој рагбија.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*