Квалитетније услуге у Дому старих, лепши живот корисника


Поводом 33 године рада Дома за негу и смештај старих лица у Прокупљу, директор ове установе Небојша Вукадиновић, приредио је пријем за представнике Града Прокупља, на челу са градоначелником Александром Симоновићем, Полицијске управе у Прокупљу, директоре основних и средњих школа и Удружења оболелих од мишићних и неуромишићих болести Топличког округа.
Након обиласка просторија, Вукадиновић је рекао да у установи тренутно борави 120 старих лица, од којих је највећи број са југа Србије.
-Сваке, па и ове године, настојимо да подигнемо квалитет услуга, како би корисницима улепшали живот у трећем добу. Ове године, купљена је нове опрема за кухињу, која се није мењала од почетка рада установе. У трепезарији је нов намештај, а уграђени су и соларни панели за догревање воде, рекао је он и додао да је Дом и ове, као и претходних година, имао добру сарадњу са ресорним Министарством, локалном самоуправом и основним и средњим школама.
Према његовим речима, осим пружања здравствене и социјалне заштите, велика пажња поклања се и културно забавном животу.
Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, изјавио је да је Дом за смештај и негу старих лица од великог значаја не само за Прокупље и Топлицу него и шире.
-Како би корисници Дома имали боље услове, наредне године планирамо да направимо парк који би се налазио између цркве Светог великомученика Георгија, која је у изградњи, и самог објекта. У склопу парка, направило би се и дечије игралиште, рекао је Симоновић и додао да би овај парк био отвореног типа и да би могли да га користе и становници овог дела града.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*