Расписан конкурс за доделу 20 милиона динара бесповратних подстицајних средстава за пољопривреднике у Прокупљу

 

На основу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, Град Прокупље расписао је Јавни конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава намењених пољопривреди за ову годину, у укупном износу од 20 милиона динара.

За доделу ових средстава, могу конкурисати пољопривредници који имају регистрована пољопривредна газдинства која се налазе у активном статусу и на територији Прокупља.

„Средства за ове намене из године у годину се повећавају. Први пут, пре неколико година, тај износ је био три милиона динара, прошле осам, а ове-20 милиона динара. На овај начин, локална самоуправа је показала да је веома значајно да имамо једну јаку, конкурентну и профитабилну пољопривреду, као изузетно важну грану привреде”, кажу надлежни у Граду.

Једна од најзначајнијих мера, која је по први пут уведена, усмерена је на покретање пословања пољопривредника старости од 18 до 40 година.

И ове године, подстицаји ће се додељивати за вештачко осемењавање крупне стоке, како би се побољшао расни састав стоке.

Пољопривредници могу подносити и захтеве за куповину нових машина у сектору сточарства, воћарства и ратарства, као и субвенционисање дела камата на пољопривредне кредите.

Једна од битних новина је и та да је део средстава опредељен као подршка покретању пољопривредне производње на малим породичним газдинствима, као и за контролу плодности земљишта.

Све информације и потребну помоћ у попуни неопходне документације, пољопривредници који желе да конкуришу могу добити у Одељењу за пољопривреду у згради Градске управе, канцеларија бр. 21 или у просторијама Пољопривредно стручне службе у згради Бизнис инкубатор центра.

Конкурс је отворен до 10. новембра 2019. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*