Вакцинација против Хепатитиса Б у Дому здравља

Институт за јавно здравље из Ниша, Републички фонд за здравствено осигурање, филијала Прокупље и служба за здравствену заштиту одраслог становништва у Прокупљу, спроводе акцију вакцинисања запослених у прокупачком Дому здравља против Хепатитиса Б.

-По Закону о здравственој заштити, запослени у Дому здравља, посебно здравствени радници, који долазе у контакт са болесницима, обавезни су да се вакцинишу против ове заразне и веома опасне инфекције јетре, казали су данас у прокупачком Дому здравља.

Такође су објаснили да вакцину неће добити они код којих се утврди да су ту болест прележали или су већ били вакцинисани, што морају да докажу медицинском документацијом.

Како су навели у прокупачком Дому здравља, до сада су вакцинисане три групе са укупно 85 запослених којима је претходно извршена анализа крви којом се утврђује да ли постоји отпорност на ову болест.

Кампања и даље траје и, обзиром да се ради о преекспозиционој заштити, обавиће се по одређеном распореду у наредних шест месеци, истакли су у Дому здравља у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*