Изложени радови вишенаменског објекта културе у Нишу

У Галерији „Божа Илић“ отворена је изложба, на којој су представљени радови са конкурса за дизајн. Конкурс је спроведен у другој половини 2018. године, а реализован је преко Канцеларије за локални економски развој и пројекте Града Ниша.

-Представљено је девет радова, прва три награђена, четири откупљена и још два која су приспела на конкурс. Циљ овог конкурса био је да се у складу са конкурсним задатком, програмским захтевима, потенцијалима локације и трендовима развоја, изабере најадекватније урбанистичко-архитектонско решење за објекат културе. Изабрано решење ће представљати основ за детаљну разраду пројектно-техничке документације и његову изградњу, рекао је дипломирани инжењер архитектуре Милан Радовановић, запослен у прокупачком Музеју.

Стручна комисија определила се за рад тима архитеката који су чинили Александар Славковић и Дејан Милетић из Београда.

Вишенаменски објекат културе у Нишу градиће се на 15 хиљада квадрата, а налазиће се на углу Булевара Немањића и Благоја Паровића. У склопу овог објекта, предвиђено је пет хиљада квадрата изложбеног простора, амфитеатар са око 1800 места у гледалишту, велики паркинг простор, хотел, кафићи и ресторан, као и видиковац.

Овој изложби, која је у Прокупљу отворена у организацији Народног музеја Топлице и Друштва архитеката Ниша, присуствовала је и члан Градског већа за културу Милица Ерић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*