Расписан конкурс за доделу Светосавске повеље


Топлички управни округ и установе културе, и ове године ће традиционално, поводом Светог Саве, доделити Светосавску повељу најистакнутијим појединцима и институцијама из области привреде, просвете, здравства, културе, спорта и вере.
Према конкурсу, појединци и институције који буду предложени за ово престижно признање, требало би да испуњавају одређене услове.
Први услов је да су на свом радном месту својим личним примером, залагањем, ентузијазмом и несебичношћу, допринели да се услови рада побољшају, створи позитивна атмосфера која подразумева сарадњу, толеранцију, међусобно уважавање и да се у тим пословима руководе врхунским професионалним мерилима.
Један од услова за конкурисање за ову престижну награду, јесте и тај да су предложени кандидати из своје области, објавили рад којим се одређена струка подиже на виши ниво, као и да су својим деловањем учинили да се за Топлицу чује и ван наших простора, тако што су афирмишући себе, афирмисали и средину у којој живе и која у њих улаже.
Потребно је и то да су у јавности познати као хуманисти и особе које се ни на који начин нису компромитовале, ни у верском ни у световном смислу, једном речју да су својим идејама, чином и животом достојни да понесу признање које носи име највећег српског просветитеља.
Предлоге са обавезним образложењем, најкасније до 21. јануара 2020. године, заинтересовани могу доставити Топличком управном округу, на адресу Топлички управни округ, улица Таткова број 2, 18400 Прокупље или путем e-mail: toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*