Расписан нови конкурс за идејно решење Трга Tопличких јунака

 

 

 
 

На основу Правилника о начину и поступку за расписивање и спровођење урбанистичко-архитектонског конкурса, Град Прокупље данас је расписало нови Позив за учешће на Конкурс за дизајн „Урбанистичко-архитектонски конкурс за израду идејног решења уређења Трга Tопличких јунака у Прокупљу“.

Овај нови конкурс је расписан пошто је на први, који је трајао до 13. јула, пристигао мали број радова.

Реконструкција Трга топличких јунака је један од приоритетних пројеката који је планиран да се реализује у наредном периоду.

Награди фонд, за разлику од првог конкурса, је такође увећан. Аутору најбољег идејног решења припашће награда од 800.000 динара, другом 100.000, а трећенаграђеном 90.000 динара

Трг Топличких јунака је место на којем се налази Споменик топличким јунацима из Првог светског рата, устаницима и жртвама Топличког устанка из 1917. године. Наша идеја је да му вратимо оно што му је одузето пре десет година, његов аутентични изглед. Пре него што је трг претворен у паркинг простор, овај део центра града био је део његове историје, културе и традиције, изјавио је градоначелник Града Прокупља Милан Аранђеловић и додао да аутори идејних решења требају поштовати све његове вредности.

Право на конкурс, који траје до 13. септембра 2021. године, имају правна и физичка лица.

Јавни позив, конкурсну документацију и друге услове заинтересовани могу видети на линку https://prokuplje.org.rs/konkursi-obavestenja-i-oglasi-2/.

Треба истаћи и то да је Трг топличких јунака од прошле године затворен и на њему се не одвија саобраћај.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*