Градски одбор Српске напредне странке Прокупље

 

У намери да на прави начин и тачно информишемо јавност о предлозима одлука о  ликвидацији Спортског центра Прокупље, а у жељи да одговоримо свим злонамерним гласинама које се чују ових дана по кулоарима, обавштавамо јавност:

Јадно је и лицемерно да лица која су Спортски центар Прокупље довела у катастрофално стање, запослила људе више него што има Београдска арена а за своју спортску халу није добила ни грађевинску ни употребну дозволу, данас држе моралне придике како треба домаћински газдовати.

Пошто мисле да смо заборавни а подсећања ради, хтели би да поставимо неколико питања и подсетимо грађане на период бахатог трошења буџетских средстава:

  1. Како је могуће да се од једне релативно просечне плате финансирају одласци на спортске кампове у иностранству који су коштали по више десетина хиљада евра?
  2. Како је могуће да ниједан локал у Спортској хали није власништво Града Прокупља без обзира што се хала градила из буџета?
  3. Где је нестала документација о изградњи хале код тениских терена, на чијем земљишту се налази, од чијих средстава је грађена и какав је власнички удео?
  4. Где се налази документација о отпису робе и колико је тона меса отписано док је радио ресторан „Трофеј“ у оквиру ТСЦ-а?
  5. На који начин је омогућено да се из буџета купе котлови и ИЦ грејачи на течни гас за тениску и спортску халу и ко је дао одобрење за пуштање у рад истих без сагласности надлежних иституција?

Ово је само део питања која ће се постављати у наредном периоду а на која ће појединци који су у претходном периоду били одговорни за руковођење установом морати да дају одговоре!

За тренутно функционисање Спортског центра Прокупље се из буџета Града Прокупља издваја преко 60 милиона динара на годишњем нивоу. За тај новац грађана уместо уређених спортских терена, чистих свлачионица и тоалета и уређеног градског базена добијамо нерад, недисциплину, новинске наслове и пријаве полицији о инцидентима запослених чији су актери они који треба да дају одговоре на претходно постављена питања!

Наглашавамо да су Спортским центром руководили до 2016. године кадрови који нису делегирани од стране Српске напредне странке. Без обзира што Српска напредна странка није учествовала у запошљавању ниједног радника у Спортском центру Прокупље, као одговорна власт покушаћемо да сваком запосленом који буде желео да ради, омогућимо запошљавање у фирмама из приватног сектора са којима град има сарадњу.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*