
ХИНКАЛИ
Време припреме: до 60 мин
Број порција: 8
Тежина припреме: Сложено
Калорија по особи: 721
[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“61″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]
Тесто:
1 кг меког брашна
2 кашичице сунцокретовог уља
250 мл вода
1 кашичица соли
Пуњење:
1 кг млевена јунетина
250 г масти
2 главице црног лука ,
црвени 1 везица коријандер,
свежи 1 везица першун,
љута паприка папар
1 кашичица соли
Припрема теста:
У брашно додати остале састојке и мешати 20- 40 мин док не буде меко као резанци супе. Замотати у прозирну фолију и ставити у фрижидер на пола сата.
Пуњење: Млевеном месу додати маст и све заједно помешати. Лук нарезати ситно и помешати с месом. Додати у месо насецкани коријандер, першун и остале зачине. Уливати у месо хладну воду (или охлађени темељац) док се смеса не уједначи и изгледа лагано прекривена влагом. Оставити да одстоји пола сата.
Хинкали: Тесто разваљати у кобасицу и резати на комадиће тежине по 40 г. Разваљати њих у кругове дебљине 2 милиметра.
У кругове ставити пуњење од меса по 40 г у сваки. Крајеве теста сложити у наборе по кругу и добро залијепити те горњи део одрезати. На крају, ово изгледа као напуњена врећица од теста. У великом лонцу загревати воду до врења. Са кашичицом завртити воду у лонцу да се створи вртлог и у њега убацити врећице, по 4- 5 комада одједном. Ово спречава да се залепе на дно. Пустити нека се кувају 12 минута. Кад се хинкалије почну окретати трбухом према горе, извадити их на тањир и посипати свеже млевеним црним бибером.
Како се једу? -Узети за врх “врећице” и загристи одоздо тако да се “посрче” јуха која се направи у њима.
Уживајте у јелу.
Буди први са коментаром