Због чега мушкарци немају поверења у жене возаче?

Ако се у аутомобилу налазе на сувозачком месту, а за воланом је њихова лепша половина, мушкарци се обично осећају као да су на путу за пакао.

Трећини мушкараца диже се коса на глави када њихова партнерка процвркуће „Ја ћу да возим“, јер иако то никада не би признали – плаше се вожње ако је она за воланом.

Недавно спроведено истраживање показало је да се се сваки трећи мушкарац не осећа безбедно када вози његова драга. Значи, милиони мушкараца широм света свакога дана се одупиру из све снаге о под испред сувозачевог места, јер, наравно, никада не би признали да се плаше.

Сваки десети мушкарац признао је да се панично хвата за ивице седишта сваки пут када његова лепша половина скрене поглед са пута, а исто толико њих тврди да се у таквим ситуацијама једва бори са искушењем да шчепа волан.

Такође око десет одсто мушкараца признаје да је бар једном у животу током заједничке вожње захтевало од партнерке да заустави аутомобил и препусти им управљање возилом.

Шта мушкарце толико брине када су жене за воланом?

 

На првом месту је недостатак концентрације, следеће што их мучи је бојазан да жена неће закочити на време као и чињеница да жене не заобилазе рупе на путу толико успешно, већ углавном возе право преко њих.

Али, ако мислите да је ту крај замерки, варате се: из њихове перспективе, жене се „залепе“ за возило испред себе, коче сувише јако (вероватно зато што не коче на време), не користе мигавце баш сваки пут, а некад возе превише брзо. Ако то није случај, онда ће сигурно возити превише споро.

Сваки пети мушкарац признаје да никада не би могао да се опусти ако би возила његова лепша половина, а исто толико их је изјавило да је неслагање око возачке способности узрок жучних свађа са партнером.

Највише им смета то што женама пажњу одвлаче деца или други учесници у саобраћају, а жале се и на „кривудање“ у траци, као и ефекат „крени – стани“.

Зашто онда једноставно не кажу да желе они да возе? Вероватно зато што су и сами свесни колико је ирационално такво понашање, а можда и не желе да изазову праведни гнев своје девојке или супруге.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*