Ретроспектива: Догађаји који су обележили претходни месец у граду Прокупљу


У месецу који је иза нас прослављени су новогодишњи и божићни празници, а локална самоуправа организовала је дочек православне Нове године на централном градском тргу.

Град Прокупље обезбедио је пакетиће за сву децу из Предшколске установе „Невен“, децу из социјално угрожених породица и слабијег материјалног стања и кориснике Дневног боравка за децу и омладину ометене у развоју „Сунце“, као и за децу, чланове разних удружења.

У новогодишњој ноћи, 31. децембра, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и председник Скупштине Града Дејан Лазић обишли су дежурне службе и радницима честитали празнике и уручили пригодне поклоне.

Другог дана јануара, градоначелник Прокупља Александар Симоновић посетио је породилиште Опште болнице и мајци прворођене бебе у 2019. години уручио новчани поклон Града у износу од 60.000 динара.

Претходни период обележило је и гостовање народног посланика из Топлице, доц. др Дарка Лакетића на телевизији „Мостнет“, где је говорио о ономе што је одрађено у претходном периоду, а шта је у плану да се одради ове године. „Претходна година биће златним словима уписана у историју града Прокупља“, закључио је том приликом народни посланик доц. др Дарко Лакетић.

Децембра месеца, члан Градског већа за културу, Милица Ерић, добила је признање „Културни образац“, које је министар културе и информисања Владе Републике Србије, Владан Вукосављевић, у Југословенској кинотеци, уручио установама и појединцима за посвећени рад на корист наше културе.

Град Прокупље, за своје суграђане, традиционално је на Тргу Топличких јунака, 13. јануара организовао дочек српске Нове године уз локални бенд „Мелиса“, након кога је наступио репер Цоби и рок група „Кербер“. Око 4000 Прокупчана српску Нову је дочекало на Тргу, што значи да никада више људи није било него ове године. У одрађеној анкети након дочека, Топличани су казали да су одушевљени организацијом и да ће дуго памтити овај дочек.

Славило се, али се и радило. Локална самоуправа је и сада мислила на пољопривреднике, обзиром да је топлички крај махом пољопривредни, те је подстицајна средства добило 70 пољопривредника.

Град Прокупље, како у претходном периоду, тако и данас, брине да све улице у граду и околним селима буду проходне, екипе су 24 сата на терену, снег се уклања, а ресорни већници и помоћници градоначелника реагују по позиву грађана, било да је реч о радном дану или викенду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*