Са данашњег скупштинског заседања: Изградња обданишта и приступне саобраћајнице код моста у Бресничићу

Међу важним одлукама за живот и рад грађана Прокупља, које су усвојене на данашњем заседању Скупштине Града Прокупља, издвојена је она којом се предлаже Влади Републике Србије да пренесе права јавне својине Републике у својину Града над грађевинским земљиштем на коме је планирана изградња новог обданишта у Прокупљу.

Како је предочено одборницима, ради се о парцели од 3.996 квадратних метара која је највећим делом у својини Града, с тим да је један мањи део, од око стотину квадратних метара, у државном власништву, па се очекује да Република веома брзо и тај део пренесе локалној самоуправи, како би радови на изградњи обданишта кренули што пре.

На основу пројекта, а у складу са реализацијом програма инклузивног предшколског и школског образовања Министарства образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије, ново обданиште ће се градити на простору између старе започете хале и нове пијаце.

Такође је усвојен и предлог Одлуке о прибављању непокретности непосредном погодбом у јавну својину Града Прокупља, како би на тој локацији била изграђена саобраћајница која ће повезивати новоизграђени мост у селу Бресничић са главним путем и насељем у близини моста.

Скупштина је данас усвојила и измењену Одлуку о мрежи јавних основних школа на територији града, на основу које ће бити укинута издвојена одељења у којима нема ђака. У оквиру ове Одлуке је наглашено да ће сва она одељења у којима има ђака, без обзира на њихов број, наставити са радом.

На данашњој седници Скупштине, усвојена је Одлука о изради Локалног акционог плана социјалне заштите, као и Одлука о доношењу Локалног акционог плана за младе.

Једна од значајних Одлука односи се на пружање материјалне помоћи Црквеној општини Прокупље и свештенству цркве Светог Прокопија у изградњи нове цркве Светог Ђорђа.

Образлажући извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за прошлу годину, градоначелник Прокупља Александар Симоновић је истакао да је 2018. година била тешка јер је у марту месецу због поплава у Прокупљу била проглашена ванредна ситуација и један број људи из ромског насеља Мала Губа, чији су домови били поплављени, смештен је у импровизовани прихватни центар у згради Соколане.

-Могу да кажем да нам се, захваљујући помоћи Владе Србије, тако нешто никада више неће поновити јер смо трајно решили вишедеценијски проблем изливања Топлице и плављења ромског насеља и Липарске улице, казао је градоначелник Симоновић.

Он је објаснио да је изграђен заштитни бедем на Стражавачкој реци и реци Топлици који је заштитио поменута насеља, и нагласио да ће веома брзо житељима насеља Мала Губа бити саграђени и нови домови који ће бити на безбедној удаљености од реке.

У наставку седнице, одборници су усвојили извештаје о раду установа културе у Прокупљу.

На данашњој седници је за новог в. д. директора ЈП Дирекција за изградњу, урбанизам и стамбене послове изабран Милисав Брајковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*