Расписан оглас за бесплатну бању за пензионере

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање расписао је оглас за пријем захтева за упућивање пензионера на бесплатну рехабилитацију за ову годину. Право на бесплатну десетодневну рехабилитацију имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, као и корисници пензија из категорије самосталних делатности и пољопривредника.

-Право на бесплатан боравак у трајању од 10 дана у бањама имају пензионери чије пензије не прелазе износ од 26.324 динара и који ово право нису користили у последњих пет година, рекао је председник Удружења пензионера у Прокупљу Милован Вучићевић и додао да сви они који буду подносили захтеве, поред доказа о висини пензије, треба да поднесу и одговарајућу медицинску документацију.

У протеклих неколико година, бесплатан боравак у Врњачкој, Луковској, Пролом, Нишкој или некој другој бањи у Србији током године користило је у просеку око 70 прокупачких пензионера.

Вучићевић напомиње да одлуку о томе који корисник пензије ће бесплатно боравити у бањама не доноси пензионерска организација, већ посебна комисија Републичког фонда ПИО, филијала у Прокупљу.

Захтеви са потребном документацијом подносе се до 22. маја у просторијама Удружења пензионера у Прокупљу, у времену од 9 до 14 часова.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*