Саопштење Српске напредне странке Прокупље

Због кулоарских прича које долазе последњих дана из „Жуте“ странке и њених сателита дужни смо да хитно реагујемо и грађане адекватно информишемо о дешавањима у ЈКП Хамеум Прокупље.
Желимо грађанима да кажемо истину:
Затечено стање у комуналним предузећима је последица систематског урушавања ових предузећа у периоду 2000 – 2012 огледа се у томе да сви запослени у ЈКП Хамеум су примљени у периоду пре 2012 године за време владавине ДС и СПС. У више наврата је локална власт после 2012. Године одолевала отпустању радника , а сво умањење се сводило на рационализацију у јавном сектору у којем се после затечених 1200 радника 2012. године број данас смањио на 700 без новог запошљавања. Српска напредна странка није запослила ни једног радника у комуналном систему за стално од 2012. године до данас! Пројекција Министарства државне управе је да је Прокупљу потребно највише 488 радника у јавном сектору. Са константним повећањем животног стандарда и плата запослених у јавном сектору за шта се грчевито бори Српска напредна странка, долазимо у ситуацију да вишкови од скоро 230 радника представљају претњу буџету града и даљем развоју истог кроз капиталне инвестиције. Спроведена је и анкета о овом проблему за шта су грађани са преко 95% за подржали овакву иницијативу. Грађани су рекли не даљем урушавању система насталог „нерадом“ и плаћањем нерада али су зато рекли да новом Тргу, привредној зони, здравственом центру, згради гимназије, новој пијаци и многим капиталним инвестицијама што ће укључивати нову канализациону мрежу и замену АЦЦ цеви али и неколико пута већем обиму асфалтираних улица у граду и селу. СНС као друштвено и социјално одговорна странка која је увек на страни грађана подржала је овакав план на седници скупштине града али и са говорнице поручила да ће за све раднике који желе да раде имати места и да ће свима бити понуђена алтернатива која није била понуђена хиљадама радника који су пљачкашком приватизацијом ти исти Жути лицемери који данас моралишу истерали на улицу без динара отпремнина и алтернатива.
Радницима неће бити битно да ли раде у приватном или јавном предузећу ако су прави радници. Ово је пре свега проблем нерадника и лицемера којима је овакав начин једини реалан да би опстали у нераду и лицемерју! Грађани траже чистији и ефикаснији град!
Објекат пијаце не кошта милион већ три милиона евра, и ово ће бити објекат који ће користити сви грађани Прокупља за куповину, сви грађани Прокупља за продају својих производа а Приватник би једино чистио и одржавао дати објекат са вишеструко мањом накнадом него што тренутно ради ЈКП.
Морамо да нагласимо и то да су на својим интерним састанцима дискутовали на ову тему са председником странке Драганом Ђиласом који им је одговорио да у свему томе не види ништа лише, да је и он сам власник приватне фирме и такорећи подржао овакву одлуку која је добила своје отелотворење на скупштини града Прокупља. То је само доказ да ови лицемери чак и не мисле ово што причају и да им је ово шанса 
за било какву дневно – политичку тему и последњи доказ да су прави лицемери.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*