Саветодавци стичу нова знања на семинару на Златибору

У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Института за примену науке у пољопривреди, на Златибору ће се од 12. до 14. децембра одржати семинар за саветодавце Пољопривредно саветодавних и стручних служби Србије. На овим десетим сусретима очекује се учешће 23 ПССС из свих крајева Србије, међу којима ће бити и саветодавци прокупачке службе.

Мото овогодишњих традиционалних сусрета саветодаваца је “Пут у будућност и традиција и дигитализација”.

Вршилац дужности директора ПССС Прокупље, Дејан Тонић, наглашава да ће се на саветовањима, предавањима, радионицама и другим скуповима посебна пажња указати на значај дигитализације и прецизне пољопривреде.

-Еминентни стручњаци из научноистраживачких установа, факултета, многих фирми говориће о најновијим достигнућима у области воћарства, ратарства, сточарства, заштите биља, аграрној политици. Исто тако, на семинару ће бити представљене и актуелне теме од значаја за саветодавни рад и развој пољопривреде у Србији, изјавио је Тонић и додао да је ово јединствена прилика када саветодавци из ПССС Србије размењују искуства о свом раду.

Као и претходних, тако ће и ове године на штанду прокупачке службе бити представљени и пољопривредни производи из Топлице.

Тонић је рекао да ће на Златибору бити изложени производи Пчеларске задруге “Умац” из Прокупља, “Боки фуда” из Доње Топонице, Виноградарско-воћарског и пчеларског газдинства “Малетић” из Велике Плане, пољопривредног газдинства Љубинка Васиљевића из Горње Речице, Удружења пчелара “Пчелица” из Прокупља, Удружења пчелара из Блаца, пољопривредног газдинства Радице Бошковић из блачког села Сибница и других пољопривредних газдинстава.

Земља гост овогодишњих сусрета саветодаваца Србије је Канада.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*