Саветодавци увек у служби пољопривредника

Саветодавци Пољопривредно стручне службе у Прокупљу су у  периоду од 1. јануара до 7. јуна ове године на подручју   општина Топличког округа обишли око 500 регистрованих пољопривредних  газдинстава, као и 329 која нису регистрована.

-Осим обиласка газдинстава, примили смо преко 300 пољопривредника, који су имали прилику да од стручних лица добију корисне савете из свих области пољопривредне производње, рекао је вршилац дужности директора ПСС у Прокупљу Дејан Тонић и додао да су током зимских месеци, у градским и сеоским месним заједницама, за пољопривреднике одржана бројна предавања из разних области пољопривреде.

У организацији ПСС је током протеклих пет месеци организовано 76 предавања, 35 трибина и 16 радионица. Саветодавци су на локалној телевизији гостовали више од 30 пута, а њихови стручни савети могли су се чути и на локалним радио станицама.

Како истиче Тонић, на предавањима се највише говорило о примени нових технологија у пољопривреди, подстицајима које Влада Србије, Министарство пољопривреде и локална самоуправа нуде у циљу унапређења и развоја ове гране привреде, као и о неопходности уписа и обнове пољопривредних газдинстава.

-И ове, као и прошле године, имали смо изузетну сарадњу са локалном самоуправом, у циљу организовања и реализације многих предавања у сеоским срединама, изјавио је он и нагласио да је појединим предавањима, заједно са саветодавцима, присуствовао и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

-Један од основних циљева нашег рада је да у континуитету обавештавамо наше пољопривреднике о свим новинама, како би се добио квалитетан, безбедан и здрав производ. Надлежне службе локалне самоуправе увек су спремне да пруже све видове помоћи, како би саветодавци, као и запослени у Одељењу за пољопривреду, били истински сервис пољопривредницима, рекао је Пауновић и додао да је Град Прокупље организовао одлазак пољопривредника и саветодаваца на Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*