Септембра месеца бесплатни уџбеници за све прваке у Прокупљу!

Преко 400 првака са територије Прокупља, септембра месеца добиће бесплатно комплет уџбеника. Ово је одлучено на последњој седници Градског већа.

-Последњих година морали смо да враћамо дугове из прошлости и нисмо били у могућности да обрадујемо нашу децу, а пре свега родитеље. Сада је буџет стабилан, и ми желимо да помогнемо родитељима, како би их на тај начин подстакли да имају што више деце, каже градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Како додаје, бољитак прво треба да осете најмлађи суграђани.

-Знамо да је септембар месец када имамо највише издатака. Деца полазе у школу, треба им гардероба, обућа, тад се спрема и зимница, мисли се на огрев. Надам се да ће ова наша помоћ значити родитељима, да ће им бити мало лакше, истиче Симоновић.

Бесплатне књиге за прваке само су једна од помоћи које локална самоуправа има у плану у наредном периоду, а све у циљу подстицања рађања.

Буџетом Града планирана су средства и за једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње, поклон честитка за прворођено дете у Новој години и једнократна новчана помоћ за прво, друго и треће новорођено дете.

-Намера је да обухватимо жене, брачне и ванбрачне парове који не испуњавају критеријуме које је прописала Републичка стручна Комисија Министарства здравља за вантелесну оплодњу и асистирану репродукцију у погледу година живота. Мером једнократне помоћи за прво, друго и треће новорођено дете у породици, обухватићемо најшири број грађана, каже Симоновић.

Тако ће за прво новорођено дете, родитељи добити накнаду од 15.000, друго 20.000 и треће 25.000 динара.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*