Школски дани испуњени различитим активностима

У издвојеном одељењу Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ у Доњој Речици, наставници и њихови ученици, вредно раде на свим пољима наставе. Тако је наставница ликовне културе Бранка Јовановић одржала угледни час у корелацији са биологијом, на тему „Изражавање бојеним мрљама, линијама, светлинама“. Ученици су имали прилику да кроз примере апстрактних слика Џексона Полока и Василија Кандинског искажу свој уметнички дух.

Ова сеоска Школа била је домаћин и волонтерима Црвеног крста из Прокупља, који су одржали радионице за млађе разреде. У оквиру програма „Ефикасан одговор Црвеног крста на несреће…“, они су едуковали ученике, како да на прави начин реагују у случају изненадних елементарних непогода.

Сви са великом одговорношћу раде на својим појединачним активностима, али се сви заједно спремају за програм којим ће обележити Дан школе. Тако ће се старији разреди, овим поводом, опробати у улогама познатог штива Стевана Сремца „Зона Замфирова“.

Ученици ове Школе, похвалили су се учешћем на 10. Дечјој књижевној колонији у Дољевцу, која је одржана у организацији Јавне библиотеке Дољевац. Истакли су да она представља посебно искуство за њих.

-Дружећи се са талентованом децом у дводелној радионици, упознали смо младе књижевне ствараоце и трагали заједно за суштинским вредностима писане речи. Езопову басну „Цврчак и мрав“, представили смо на другачији начин, рекли су учесници 10. Дечје књижевне колоније.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*