Слога мештана и помоћ Града Прокупља дају резултате: Житељи Клисурице задовољни оним што је урађено у првих седам месеци

 

Помоћник градоначелника Прокупља задужен за рад са месним заједницама, Владица Младеновић, посетио је Клисурицу и у разговору са мештанима упознао се са радовима на инфраструктурним објектима у првих седам месеци ове године.

-Један од стратешких циљева локалне самоуправе, јесте да се услови живота у сеоским срединама приближе градским. Због тога је планирано да се из градског буџета издвоји више средстава за инфраструктурне објекте по селима у односу на претходне године, нарочито у онима где живи већи број становника, рекао је он и додао да на територији Прокупља има 108 насељених места и 92 месне заједнице.

Према његовим речима, житељи сеоских средина су ти који ће дати најбољу оцену о свему ономе што је урађено у њиховим срединама.

-Када су мештани сеоских средина задовољни урађеним пословима на путној, канализационој, или водоводној мрежи, на домовима културе или неким другим објектима, значи да локална самоуправа добро ради свој посао, закључио је Младеновић и додао да се на овоме неће стати, да ће улагања бити настављена.

Председник Савета Месне заједнице Клисурица, Драган Миљковић, каже да је локална самоуправа за адаптацију сеоске улице и  атарског пута, у укупној дужини од 1,8 километара, замену црепа на крову Дома културе и реконструкцију нисконапонске мреже издвојила 1.500.000 динара.

-У 70 домаћинстава живи скоро 150 становника, од чега трећину чине млади. Шта значи адаптирани пут, најбоље могу да кажу мештани који своје млеко дају на откуп. Некада су морали да иду 900 метара по блатњавом путу, да би дошли до главне улице. Сада је тај пут адаптиран, тако да они много лакше, брже и безбедније прелазе ову деоницу, каже он.

Бобан Ђорђевић, произвођач воћа на површини од три, и ратарске културе на четири хектара, рекао је да је пут у селу био у изузетно лошем стању.

-За нас, пољопривреднике, изузетно је важно да сада до својих обрадивих површина можемо да дођемо брже, лакше и безбедније. Исто тако, за сваку похвалу је и реновирање Дома културе, где млади могу да организују разне манифестације. Надам се да ће у наредној години кренути и асфалтирање деонице регионалног пута који води према Рибарској бањи, истиче Ђорђевић.

Радивоје Ристић нагласио је да су житељи Клисурице веома сложни и да је свима у интересу да услови живота и рада у селу буду бољи.

-Када су мештани сложни, све се лакше и квалитетније ради. Ако сложним комшијама додамо и помоћ Града Прокупља, онда напредак не може да изостане. За сваку похвалу је све што је урађено у првих седам месеци ове године. Надам се да се на овоме неће стати, и да млади неће напуштати своја огњишта, закључио је Радивоје Ристић, житељ Клисурице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*