Средњошколци одржали предавање у Дому старих

Након посете основним школама, Дневном боравку за децу и омладину ометене у развоју, ученици и професори Медицинске школе “Др Алекса Савић” посетили су Дом за негу и смештај старих лица. Током боравка, они су одржали предавања о дијабетесу, појавама и лечењу инфекција и вируса.

-Без обзира на године старости и послове које су радили, интересовање старих људи било је велико. Ученици школе су, током предавања, показали изузетно велико знање које су научили у школи и на практичним вежбама, изјавили су професори Биљана Миленковић, Марија Васковић и Драгана Миленковић.

Према њиховим речима, овакав вид предавања и дружења са старим особама, саставни је део оспособљавања будућих медицинских радника.

Вршилац дужности директора Дома за смештај и негу старих лица, др Небојша Вукадиновић, изразио је велико задовољство посетом средњошколаца и професора овој установи.

-Свакој посети, без обзира да ли је реч о малишанима из обданишта, ученицима, члановима културно уметничких друштава и других установа, корисници се обрадују. Ове посете су један од  показатеља да они нису заборављени, рекао је Вукадиновић.

Радни терапеут у установи, Весна Голоб, нагласила је да се, осим бриге о здрављу, смештају и исхрани, велика пажња поклања и друштвено корисним активностима.

-Многе секције, као што су спортске, литерарне, кућне радиности постоје у Дому. Посете ђака, чланова културно уметничких друштава, средњошколаца и њихових професора изазивају највеће интересовање. Без обзира на године старости, наши корисници током предавања постављају многа питања, нарочито из области здравствене заштите, каже она и додаје да су поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника планиране многобројне манифестације.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*